Fontoslinkek

… Linkgyűjtemény …

Szenzi

Szerzi.hu – Szerződés, neked

A Szerzi platform azzal a céllal indult 2022-ben, hogy a jogi szolgáltatások igénybevételét könnyebbé, elérhetőbbé tegye a felhasználók számára. Jelen korszellemben már kifejezett elvárássá vált, hogy minden ügyünket otthonról, egyszerűen intézhessük. Ezt az igényt hivatott platformunk is kiszolgálni.

Példának vegyünk egy egyszerű adás-vételi platformot, pl.: Facebook Marketplace. Ha ezen, vagy bármely más hasonló felületen vásárolunk valamit, akkor a platform felelőssége addig terjed, hogy összekösse az eladót a vevővel. A tranzakció tárgyát képező termék állapotára, minőségére, vagy egyáltalán létezésére, már nem vállal garanciát. Ilyen esetben, pláne nagyobb összegnél, kézenfekvő lenne egy adásvételi szerződés kötése. Na de azt honnan szedjünk? Hogyan lesz formailag helyes, érvényes és hiteles? Ez az egyik olyan kérdéskör, melyre platformunk válasszal szolgál.

Generálható szerződés

A platformon elérhető szerződések hasonlítanak a klasszikus szerződéssablonokhoz, de ahelyett, hogy szerkeszthető pdf-ben a pontok kitöltésével vesződnénk, az oldal a kérdésekre adott válaszokból generálja a koherens szerződést. Jelenleg az egyszerű adásvételi szerződéstől kezdve a megbízásokon át a végrendeletig a dokumentumok széles skáláján válogathat a felhasználó.

20 perces jogi tanácsadás

Egy gombnyomással lehetősége van a felhasználónak 20 perces jogi tanácsadást kérni, mely szöveges chat, vagy videohívás formájában megy végbe. A tanácsadás során lehetőség van fájlmegosztásra, így a választott ügyvéd bármit át tud nézni. Amíg a tanácsadás fut, a rendszer a háttérben legenerálja az online jogi tanácsadásról szóló szerződést, intézi a számlázást, és a kifizetést is. Ezt követően lehetőség van az ügyvéd értékelésére is.

Related Posts