Fontoslinkek

… Linkgyűjtemény …

Dogle Webshop

5 módja annak, hogy háziállata idén ősszel egészséges maradjon

Állattartóként a nyári időszak sok előnnyel jár: több időt tölthet kedvencével, és rengeteg lehetősége van a szabadtéri mozgásra. Ám kedvence igényei az évszakok váltakozásával mindig kissé megváltoznak, ezért miért ne kezdhetné el korán az őszi felkészülést? Ezek a tippek segítenek a hasznos felszerelések bevásárló listájának összeállításában, a jótékony hatású étrend-kiegészítők beindításában, valamint az esetlegesen felmerülő gyakori egészségügyi problémák alapvető gyógymódjainak felkutatásában.

Szerezze be a megfelelő felszerelést

Négylábú barátjának szüksége lehet egy ruhatár frissítésre az őszre! Ha ugyanis azt szeretné, hogy kutyusát melegen tartsa, amikor a hűvös őszi reggeleken sétáltatja, akkor jól illeszkedő csizmát és kényelmes pulóvert kell választania. Amikor napfelkelte előtt sétálni indulsz, kutyád értékelni fogja az extra meleget!

És miért ne szerezne be egy stílusos új nyakörvet, amely illik kedvencének többi szezonális felszereléséhez? Próbáljon meg online vásárolni olyan márkáknál, mint a Dogledesign, ahol bármilyen fajtához illő, élénk, színes nyakörveket találhat! Az online vásárlással remek ajánlatokat is kereshet, és pénzt takaríthat meg.

Diétás választások

Az ősz beköszöntével itt az ideje, hogy értékelje kutyája étrendjét, és megnézze, kell-e változtatnia rajta. Sok kutya enyhe érzékenységet mutat az olyan gyakori állateledel-összetevőkre, mint a csirke, a marhahús, a tejtermékek, a búza és a tojás. Az olyan tünetek, mint a viszkető bőr vagy az emésztési zavarok lehetnek szezonális allergiák, vagy itt az ideje, hogy megváltoztassa az eledelt.

Ha már az ételeknél tartunk, a nyári hónapokban kutyája élvezheti a jégkockák vagy más fagyasztott finomságok ropogtatását, de ahogy az időjárás lehűl, fontolja meg, hogy inkább süt neki néhány finomságot! Kísérletezzen olyan biztonságos összetevőkkel, mint a mogyoróvaj, vaníliás joghurt, melasz és más. Csak kerülje az olyan mérgező ételeket, mint a csokoládé és a mazsola, valamint azokat az összetevőket, amelyekkel az adott kutyusnak gondjai vannak.

Válasszon jótékony étrend-kiegészítőket

Lehet, hogy kutyatársának szüksége van egy extra táplálkozási lökésre a fárasztó nyár után. Ha Ön és kutyája sok időt töltöttek a szabadban játszva és élvezve a napsütéses időjárást, győződjön meg róla, hogy nem maradnak ki kulcsfontosságú vitaminokból és ásványi anyagokból, hogy megfelelően feltöltődhessenek!

Az Amerikai Kennel Klub kifejezetten ajánlja, hogy a kutyák általános egészsége érdekében építsen be glükózamin- és halolaj-kiegészítőket a kutyák étrendjébe. Érdemes megfontolni a probiotikumokat és további antioxidánsokat is. Ezekkel a kiegészítőkkel kutyája kiváló formában lesz az őszre!

Fájások és fájdalmak kezelése

Ha Ön és kutyája idén nyáron órákat töltöttek a kutyaparkban, a tengerparton vagy a túraútvonalakon, előfordulhat, hogy fájásokat és fájdalmat éreznek az ízületeikben. És ahogy a hőmérséklet csökken, a kutyusnak a mancsain és az orrán lévő száraz bőr okozta kellemetlenségekkel is meg kell küzdenie. Az izomfájdalmak orvoslására gyengéd masszázst adhat kedvencének, és ásványi sókat tartalmazó meleg fürdőkkel kényeztetheti őket. A kicserepesedett bőr kezelésére pedig a Dogledesign kutyás webshopban olyan természetes olajokat találhat, mint a kókusz, az E-vitamin vagy a sheavaj. Vásárolhat gyengéd balzsamot is, amellyel bedörzsölheti az érintett területeket.

Kezelje a szorongást

Nyárról őszre változik a napirendje? Ha tudja, hogy a következő évszakban a munkarendje zsúfoltabb lesz, a háziállatát némi szorongás érheti, ha nem tud annyi figyelmet szentelni neki. Hogy jobban érezze magát, fontolja meg, hogy vásároljon kedvencének egy kompressziós pakolást, vagy játsszon neki zenét, amit hallgathat, amikor Ön nincs a közelben. Ne felejtsen el időt szakítani a beltéri mozgásra!

Ha van egy háziállata, a lehető legjobb életet szeretné biztosítani neki, és ez azt jelenti, hogy az év során figyelni kell a változó igényeire. Ha prioritásként kezeli kedvence egészségét, és az új évszakra való áttéréskor finomítja a rutinjait, akkor a kutyája  egész évben a lehető legjobban fog kinézni és érezni!

Related Posts